Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за масло в скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за масло в скоростна кутия

Здравейте колеги,
    имам стържене на скоростната кутия от 4-та на 3-та предавка. (най-вероятно синхронизатор на 3-та скорост). С добавка за маслото в кутията ще има ли подобрение. Препоръчаха ми някакво QMA SX6000.
    Също така ме интересува какво масло за скоростната кутия освен добавката да сложа при смяната на маслото. Моля за съвет!!!

Маслото което ти трябва е 75W90...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Едва ли ше се оправи стърженето с добавка в маслото
      По-добре отвори кутията смени каквото трябва. Части 2-ра ръка има клкото искаш.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

За каква кола си говорим ???
        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

На мен от известно време ми прокапва масалце от ск. кутия, чудих се ако налея добавка дали ще спре , тече от една гарнитура за 1 ден някаде около 1 до 3 капки знам, че не е много но по-добре да не е така. И ако налея дали ефекта ще е временен или постоянен.

Comment

Алфа 156 1.8 16V - 98 г.

Comment

Първоначално публикувано от vanko_monev Покажи съобщение
              На мен от известно време ми прокапва масалце от ск. кутия, чудих се ако налея добавка дали ще спре , тече от една гарнитура за 1 ден някаде около 1 до 3 капки знам, че не е много но по-добре да не е така. И ако налея дали ефекта ще е временен или постоянен.
              Tова не ти е запушалка за радиатори, колега...
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

На Пунтото му налях реметализираща добавка за масло в скоростната кутия и имаше ефект.Имаше проблем при връщане от 5 на 4 и вкл. на задна и след добавката се оправи (след около 5-6 месеца каране5000км)После година и половина нямаше проблеми -така го продадох!
                Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                2001год 115кс + ремап

Comment

Първоначално публикувано от jzonkom Покажи съобщение
                  На Пунтото му налях реметализираща добавка за масло в скоростната кутия и имаше ефект.Имаше проблем при връщане от 5 на 4 и вкл. на задна и след добавката се оправи (след около 5-6 месеца каране5000км)После година и половина нямаше проблеми -така го продадох!
                  ..как се казва въпросната добавка..??
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

http://www.rimet.bg/
                    Алфа Ромео 156 1,9 JTD Sportwagon
                    2001год 115кс + ремап

Comment

"Безумец е тоз който хвърля шепа пръст с надежда слънцето да затъмни"
                      Тези наноитехнологии са ебахти фалшивата история. Нищо не правят от описаните работи в сайта единственото което може да се наблюдава е намаляване на общия шум на кутията и то времено.
                      На моята кутия съм и слагал два пъти заради едно виене карах така 60к км най накрая кутията се предаде по друга причина след разглобяване установих че нема никакви следи по лагери и зъбни молела от напластяване а само доброто старо износване даже като бонус имаше малки дупчици по зъбните колела е и те не бяха се възстановили.
                      А колега ако дето си оправил кутията мога да му кажа че е само самовнушение. няма как да се оправи превключване на задна скорост при положение че при включването на задната се зацепват зъбни колела с прави зъби няма синхронизатори и дали ще има 1 тон добавка или няма да има включването не може да се промени. А ако знаеш как се включват скоростите 9как работи синхронизатора) ще ти стане ясно че там няма как да помогне добавката. Ако е направила маслото по гъсто за превключването от 5 на 4 може и да има временен ефект,но проблема трябва да го има и от 4 на 5
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                      X